Het boek van Daniël inleiding
De hoofdpersoon van dit boek, Daniël (zesde eeuw voor Christus), wordt als jongen vanuit het land Juda meegenomen naar Babel. Daar krijgt hij, hoewel hij een banneling is, een goede opleiding. Ten slotte bekleedt hij een hoge functie in Babylonische, later Perzische regering. Door zijn vertrouwen op God wordt hij het slachtoffer van wrede vervolging en hij wordt op een gegeven moment zelfs voor de leeuwen geworpen, maar God bevrijdt hem. Drie van zijn vrienden worden in een brandende oven geworpen, maar blijven eveneens door Gods ingrijpen in leven. Het boek behandelt veel gebeurtenissen uit Daniëls leven, maar bevat ook profetieën over de toekomst. Daniël krijgt de wereldmachten van de toekomst te zien, maar daarbij blijft het niet. Hij krijgt ook de macht van God te zien en van de gezant van God, Messias, die zal komen om kwaad van deze wereld te vernietigen en een rijk van rechtvaardigheid en goedheid te vestigen. Het centrale thema van het boek Daniël is Gods soevereiniteit. God leidt de geschiedenis naar de bestemming die Hij heeft bepaald. Ook het menselijk handelen neemt Hij daarbij in dienst. Koninkrijken komen op en verdwijnen weer, maar God blijft tot in eeuwigheid. Zijn plan om mens te verlossen door de Messias (Jezus) die Hij zal sturen, zal zeker vervuld worden. Uiteindelijk zal het kwaad worden overwonnen door het goede.
Geloofsbelijdenis : Het getuigenis van Fred de Graaf: Geloof en politiek gaan prima samen
,,Dat was een hele gebeurtenis. Er ging een golf van emotie door de kerk toen de predikant, twee jonge echtparen en ik door de kerk naar voren liepen. Een burgemeester die belijdenis doet? Dat was bijna ongehoord.”
,,Wat ik belangrijk vind, is gezondheid. Dat heeft mede maken met een ernstige ziekte die mijn vrouw heeft gehad. Gelukkig mag alles nu goed gaan, maar we hebben een moeilijke periode achter de rug. Dan ga je anders naar de dingen kijken. Je gaat relativeren met een grote R. We hebben in die periode enorm veel steun en hulp gekregen van vrienden en bekenden. Dat was bijzonder. Mensen stonden op de stoep met complete maaltijden. Geweldig.” Politiek ,,Wat voor mij ook belangrijk is, is mijn geloof. Dat geeft mij houvast, troost en stimulans. God, Jezus en de Heilige Geest spelen alle drie een rol. Houvast heeft alles te maken met het bestaan van God, troost met het werk van Jezus en stimulans met de kracht van de Geest.”
,,Het was al in het begin van mijn studententijd dat ik in de politiek verzeild raakte. Alles was links wat de klok sloeg en alles moest kunnen. In reactie daarop heb ik me bij de VVD gemeld. Mijn moeders familie was CHU -Ik heb aan het eind van mijn scholierentijd met mijn gitaar nog eenmalig opgetreden voor de CHU-jongeren in Tholen. Mijn vader stemde aanvankelijk KVP, maar toen hij had gebroken met de kerk, voelde hij zich vooral aangetrokken tot de VVD. Dat was de partij van de ondernemers.”
Als liberaal zit ik wat links van het midden. Dat heeft ook te maken met het burgemeesterschap. Je arbeidzame leven kleurt je opinies mede in. De sociale kant van de maatschappij heeft altijd mijn belangstelling gehad. En vergeet niet dat de drie kernbegrippen van de VVD zijn: vrijheid, verantwoordelijkheid én sociale rechtvaardigheid.” Bron: http://www.hetgoedeleven.com/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten